Barátcserje - Kaqun Hévíz

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:


Femme Harmony - Barátcserje kapszula  400mg 100db Pharmekal
Ciklus beállításra, meddőség kezelésre
Barátcserje (angol: Chaste tree berry, latin: Vitex Agnus Castus)
A növény termését Európában évszázadok óta alkalmazzák női hormonális problémák esetén. Hagyományosan rendszertelen menstruációnál, a normális menstruációs ciklus visszaállításának elősegítésére és termékenységi problémáknál alkalmazták a gyógynövényt. Manapság emellett a premenstruációs szindróma (PMS) kellemetlen tünetei esetén is ajánlják.
A barátcserjéről.....
Megfigyelték, hogy a barátcserje hatására lényegesen csökkent a meddőség, a menstruációs, klimaxos panaszok száma és mértéke. Ezt a növényt, illetve kivonatát manapság is hatékonynak ítélik. Az egyik legismertebb orvosi lap, a British Medical Journal közölte, hogy 1634 nőbetegben ez a készítmény csökkentette az ún. premenstruációs tüneteket, rendezte a menstruációs zavarokat és jelentősen csökkentette a meddőséget is. Ezt a megfigyelést egészítették ki azzal, hogy a pajzsmirigy alulműködésben szenvedők számára is kedvező hatásúnak bizonyult, jelentősen mérsékelte az autoimmun gyulladás tüneteit is. Ezt a növényi kivonatot javasolta 2010-ben az Európai Orvosok Szövetsége is.
A barátcserjében különböző biológiailag hatásos anyagok – többek között flavonoidok és glükozidok – találhatók. Fontos tudni, hogy hormonokat nem tartalmaz, jótékony hatásának lényege az agyalapi mirigy működésének serkentése, szabályozása, illetve – közvetett módon – a menstruációs ciklus szabályozását segítő progeszteron hormon termelésének növelése, ami lényegesen javítja meddőség esetén a fogamzás esélyét. Fontos megállapítás volt az is, hogy csökkenti a prolaktin-szintet, ami nemcsak meddőség, de premenstruációs szindróma (PMS) esetén is hasznos. A barátcserje hatóanyagai csökkentik autoimmun pajzsmirigybetegségben az antitestek szintjét. Fentieken kívül a barátcserjéből készített kiegészítő szedése tehát ajánlható: hőhullámok, éjszakai izzadás, PCOS, kóros elhízás és depresszió esetén.

A tapasztalatok szerint a barátcserje kedvező hatással van az optimális progeszteron szint elérésére a menstruációs zavarral küzdő nők jelentős részénél.
A növény hatóanyaga nem tartalmaz hormonokat, a kutatások szerint az agyalapi mirigy működésére gyakorolt kedvező hatásával, az LH hormon termelését segíti elő.
A gyógynövény a hatását 1-2 hónap folyamatos szedést követően kezdi kifejteni.

Kiszerelés: 100db Nettó tömeg: (62g±10%)

Napi ajánlott mennyiség: 2x1 db étkezés után
A termék használata nem ajánlott, ha ön: terhes vagy szoptat.
Használat előtt konzultáljon a kezelőorvosával, ha Ön: hormonális betegségben szenved, vényköteles gyógyszert szed, beleértve a fogamzásgátlót vagy bármilyen hormonkészítményt, antidepresszánst vagy MAO inhibitort.
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási hely: USA
Alkalmazása a kívánt hatás eléréséhez, legalább 3 hónapon át szükséges.
Terhesség, szoptatás ideje alatt és fogamzásgátló készítmények mellett nem szedhető.
Forrás: Paramedica Magazin 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz